Oké, ik ben dus niet alleen een liefhebber van gadgets – maar natuurlijk ook van kwalitatieve ingrediënten. Onlangs ben ik er achtergekomen dat de appelazijn van Bragg gewoon in Nederland verkrijgbaar is bij Holland & Barrett. Een van mijn favoriete chefs is Alison Roman en het viel mij op dat zij deze azijn altijd gebruikt in haar video’s. Vorig jaar nam ik dus een fles mee uit de Amerikaanse supermarkt, maar baalde toen de fles tegen z’n einde liep.

Waarom Bragg Appelazijn?

De apple cider vinegar van Bragg is niet zomaar een azijn; het is gemaakt van biologisch geteelde appels en blijft ongefilterd om ‘de moeder’ te behouden. Dat klinkt ingewikkeld, maar ze omschrijven het zelf als “een spinnenwebachtige substantie die van nature ontstaat tijdens het fermentatieproces”. In gewonemensentaal: de azijn in de supermarkt is helder – en deze azijn is troebel. Los van een boel gezondheidsvoordelen vind ik het vooral een stuk lekkerder. Het geeft meer diepte aan je gerechten, en merk veel verschil nu ik het een half jaar gebruik.

Is het een wondermiddel?

Nou dat laat ik aan jou om te beslissen. Ik lees dat je het blijkbaar ook tegen een droge huid kunt gebruiken, of in je haar om glans te herstellen of roos te minimaliseren. Geen idee of dat allemaal waar is, ik gebruik het uitsluitend in de keuken.

Alison Roman gebruikt het dus veel in haar bakrecepten, maar ook mijn bestaande klassiekers en salade’s gebruik ik het nu in plaats van een saaie fles van de Albert Heijn. Het is bovendien een mooi ontwerp fles, dus hij misstaat sowieso niet in je keuken. Lang verhaal kort: dit is de beste appel cider vinegar die je kunt kopen. Ja, hij is wat duurder dan de rest, maar je doet er ook lang mee. Iedere cent waard!

Ren dus naar de winkel, of bestel ‘m gewoon lekker online bij Holland & Barrett.

Ingedeeld in: