De Microplane Premium Classic Series Zester is een fantastische keukenrasp die zeker een plekje verdient in de keuken van elke thuiskok. Het is niet alleen een fantastisch product voor het raspen van citrusvruchten, maar ook voor het raspen van harde kazen, chocolade, noten, knoflook, gember en nog veel meer.

De rasp is gemaakt van “chirurgisch roestvrij staal” van hoge kwaliteit en is magnetisch, zodat je hem aan je magnetische messenstrip kunt ophangen. De handgreep is gemaakt van BPA-vrij plastic en voelt zeer comfortabel en stevig aan in de hand. De rasp is ook vaatwasmachinebestendig, maar om eerlijk te zijn was ik ‘m liever met de hand af. Daarmee verleng je in ieder geval de levensduur van het product.

Deze rasp is een must-have voor elke thuiskok die van koken houdt. Het is veel scherper dan de meeste andere raspen die op de markt zijn en zorgt voor een zeer fijne rasp, zonder enige inspanning. Het is ook een geweldig hulpmiddel om te gebruiken bij het maken van een dressing of vinaigrette, omdat het de smaak van de citrusvruchten perfect kan extraheren.

Zelf gebruik ik deze Microplane rasp al ruim drie jaar non-stop. Wat mij betreft daarmee een duurzame aankoop waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Het is duidelijk dat de fabrikant veel aandacht heeft besteed aan het ontwerpen van een hoogwaardig product dat een aanzienlijke hoeveelheid slijtage kan weerstaan. Ik heb door de jaren heen verschillende raspen gebruikt, maar geen enkele hield het zo lang vol als dit exemplaar.

Microplane rasp

Het enige nadeel is dat de rasp aan het einde geen rubberen kap heeft, dus het kan enkele kleine groeven op je snijplank veroorzaken als je het tegen de plank leunt. Microplane levert de rasp ook nog met een handige opbergsleeve, zodat je jezelf niet per ongeluk zult raspen ;-).

Om toch iets van een officieel rapportcijfer uit te delen, geef ik deze Microplane rasp het cijfer 9! Het is een fantastisch product dat elke thuiskok zou moeten hebben. Het is een veelzijdige rasp die een breed scala aan ingrediënten kan raspen en de kwaliteit en duurzaamheid van het product zijn uitstekend.


Koop de Microplane 46020 Premium Rasp Zester bij bol.com
Op het moment van schrijven is de prijs ongeveer 22 euro

Ingedeeld in: