Ik weet nog goed dat ik voor het huis uitging. Een onzeker rondje door de IKEA, wat goedkope spulletjes “om mee te beginnen” en wat handige tools die ik her en der online had gekocht. Met de kennis van nu heb ik toen een boel verkeerde items gekocht, of veel geld uitgegeven aan items die ik in de praktijk helemaal niet zo vaak gebruik(te).

In deze gids geef ik je 10 cadeautips om iemand die uit huis gaat te helpen met het maken van heerlijke maaltijden. Inclusief mijn eigen favorieten.

Keukenmes

Een goed mes is de hoeksteen van elke keuken. Het maakt het snijden, hakken en fileren van voedsel gemakkelijker en veiliger. Een hoogwaardig mes kan jarenlang meegaan en kan een persoonlijke investering zijn voor iemand die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Het maakt niet uit of de ontvanger van het geschenk een doorgewinterde chef-kok is of een beginner in de keuken, een goed mes is altijd een welkom en nuttig cadeau. Met veel plezier gebruik ik de messen van het Nederlandse merk slic.

Kookwekker

Het bijhouden van de tijd tijdens het koken kan een lastige klus zijn, vooral als iemand ook op andere dingen moet letten. Een kookwekker is een eenvoudige oplossing die ervoor zorgt dat voedsel op tijd wordt gekookt en niet te gaar wordt. Het is ook nuttig voor het bijhouden van kooktijden voor verschillende gerechten, zodat ze tegelijkertijd kunnen worden geserveerd. Dit is een handig en nuttig cadeau voor iedereen die graag kookt.

Maatbeker en maatschepjes

Nauwkeurig meten van ingrediënten is een belangrijk onderdeel van koken en bakken. Een set van maatbekers en maatschepjes biedt nauwkeurige metingen en maakt het gemakkelijker om recepten te volgen. Dit geschenk is een must-have voor iedereen die van koken houdt en kan ook helpen om beginners in de keuken te laten zien hoe belangrijk nauwkeurigheid is. Zelf gebruik ik de maatbekers van OXO en de maatlepels van Joseph Joseph.

Staafmixer

Een staafmixer is een veelzijdig apparaat waarmee je soepen, sauzen en smoothies kunt pureren. Het is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, en kan veel tijd en moeite besparen bij het bereiden van maaltijden. Dit cadeau is geschikt voor iedereen die graag creatief is in de keuken, en kan vooral handig zijn voor studenten die op zoek zijn naar gemakkelijke en snelle manieren om maaltijden te bereiden.

Bakplaat

Een bakplaat is een onmisbaar hulpmiddel voor het bereiden van gerechten in de oven, zoals pizza’s, taarten en gegrilde groenten. Het is een praktisch en nuttig cadeau dat altijd van pas komt. Het is ook een geweldige manier om creativiteit in de keuken te stimuleren en kan helpen om een ​​beginner in de keuken te laten zien hoe leuk en eenvoudig het kan zijn om een ​​gerecht te bereiden. Deze bakplaat van het merk Nordic Ware is mijn favoriet. Deze specifieke maat heet “Jolly Roll pan”, en is daarmee perfect voor het formaat van een Europese keuken. Veel van deze bakplaten zijn namelijk te breed, en deze past precies! Te koop als non-stick of met structuur.

Slowcooker

Een slowcooker is perfect voor mensen die graag maaltijden willen bereiden zonder de hele tijd in de keuken te hoeven staan. Het is een handige manier om voedsel langzaam te koken en alle smaken en voedingsstoffen te behouden. Dit cadeau is een geweldige keuze voor iedereen die van koken houdt, vooral studenten en jongvolwassenen die op zoek zijn naar gemakkelijke en gezonde manieren om maaltijden te bereiden zonder al te veel tijd en moeite te hoeven besteden.

Rasp

Een rasp is een veelzijdig hulpmiddel dat gebruikt kan worden om kaas, groenten en fruit te raspen. Het is handig bij het bereiden van salades, pastasauzen en desserts, en is een essentieel hulpmiddel in elke keuken. Een rasp is een perfect cadeau voor iedereen die van koken en bakken houdt, omdat het hen in staat stelt om creatief te zijn met ingrediënten en gerechten te bereiden die anders misschien te moeilijk zouden zijn. Dit is mijn favoriete rasp van Microplane, lees ook mijn review :-).

Keukenweegschaal

Een keukenweegschaal is een handig hulpmiddel om nauwkeurig ingrediënten af te wegen tijdens het koken en bakken. Het zorgt ervoor dat de verhoudingen van ingrediënten in een recept correct zijn, waardoor het eindresultaat consistent is. Dit cadeau is perfect voor iedereen die graag kookt en bakt, omdat het hen in staat stelt om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe recepten uit te proberen.

Snijplank

Een snijplank is een onmisbaar hulpmiddel bij het snijden van groenten, fruit en vlees. Het zorgt ervoor dat het oppervlak waarop gesneden wordt beschermd blijft, en voorkomt dat er krassen op het keukenblad komen. Een snijplank is een praktisch en nuttig cadeau dat iedereen kan gebruiken, en kan ook helpen om beginners in de keuken te leren hoe ze ingrediënten op de juiste manier moeten snijden. Dit is een handige (en stijlvolle) set van Joseph Joseph, zodat je groente, vis, vlees en warme items gemakkelijk op een eigen plank kunt bereiden. De gehele set mag ook gewoon in de vaatwasser!

Waterkoker

Een elektrische waterkoker is een handige manier om snel water te koken voor thee, koffie en andere warme dranken. Het is ook handig voor het bereiden van instant soepen en noedels. Dit cadeau is geschikt voor iedereen die van warme dranken houdt, vooral voor studenten en jongvolwassenen die graag snel en gemakkelijk eten en drinken willen bereiden. Hierbij twee suggesties: een populair exemplaar van Philips en een waterkoker van WMF. De waterkoker van WMF heb ik zelf ook, ik drink namelijk niet zo gek vaak thee en vond daarom een klein (maar krachtig) exemplaar wel zo fijn.

Ingedeeld in: